Expat Services

Tijdens mijn 9 jaar werkervaring voor een internationale werkgever die zich met name richtte op werknemers voor The European Space Agency in Noordwijk (ESA/ESTEC) heb ik mij kunnen ontwikkelen tot “Expat Specialist”

Ik mag mij dan ook een specialist noemen in het begeleiden van Expats waarmee ik werknemers; werkgevers en hun HR afdeling kan ontzorgen en ondersteunen de HR afdeling op alle vlakken die betrekking hebben op het aantrekken en het laten settelen van internationale medewerkers en hun gezinnen.

Ik kan u een complete  dienstverlening aanbieden; van het vinden van geschikte huisvesting, opvang en  onderwijs, het aanvragen van de noodzakelijke visa en verblijfsvergunningen tot het adviseren op gebied van juridisch- fiscale vraagstukken, maar ook de sociale aspecten als (sport)clubs; de Nederlandse cultuur en wellicht het in contact brengen met andere Expats worden in mijn begeleiding niet vergeten. Wilt u met uw gezin in Nederland sneller een thuis vinden, dan wil ik u (of uw Expats) daar met mijn persoonlijke begeleiding graag bij helpen.

Heeft u niet direct behoefte aan één op één begeleiding, dan maar woont u liever een groepsbijeenkomst bij? Ook dan kan natuurlijk, ik organiseer ook  bijeenkomsten voor Expats. Tijdens deze bijeenkomsten krijgt u als Expat (of uw nieuwe internationale werknemer) uitgebreide informatie over het wonen en werken in Nederland en kunt u ook kennismaken met andere Expats uit de regio.

De informatie die ik u zal geven zal in eerste instantie vooral praktische informatie zijn op het gebied van: Verzekeringsplicht; Wet- en Regelgeving; wat te doen met het internationale Rijbewijs of de meegebrachte auto; Arbeidsrecht en Sociale Zekerheid; Kinderopvang; maar ook informatie over de Nederlandse Cultuur; Medische zorg (tandarts/huisarts/Dokterspost); Talencursussen en lokale evenementen.

Tijdens deze bijeenkomsten wordt niet alleen praktische informatie verstrekt, het is ook een goede gelegenheid om andere Expats (en hun gezinnen) te ontmoeten. Daarnaast krijgt u tijdens de bijeenkomst ook een mooi Nederlands Welkomstpakket, waarvan de inhoud een verrassing blijft.

Heeft u als  werkgever een groep Expats, dan bestaat ook de mogelijkheid om een groepssessie voor  uw werknemers te organiseren , ofwel een persoonlijke sessie met uw nieuwe internationale werknemer in te plannen.

Huisvesting


Wanneer u hulp nodig heeft bij het vinden van een woning in Nederland, dan help ik u graag met mijn Huisvesting Service Deze service kan bestaan uit:
  • Het zoeken van beschikbare woningen
  • Inplannen (en begeleiden) van bezichtigingsafspraken van woningen
  • Begeleiden van alle randzaken omtrent het verhuizen naar Nederland (gas/water/licht; telefoon/internet/televisie/verzekeringen; verhuizen van meubels; tot het inschakelen van een klusbedrijf om de woning “woonklaar” te hebben op de dag dat u als Expat (of  uw nieuwe internationale werknemer) de woning zal betrekken.

Extra diensten

Woont en werkt u in Nederland en loopt u tegen zaken aan waarbij u wel wat ondersteuning kunt gebruiken, ook dan help ik u graag.
Hierbij kunt u denken aan :
  • Vertalen van documenten
  • Hulp bij het invullen van formulieren in het Nederlands
  • Ondersteuning bij gebeurtenissen waarbij u niet weet hoe dit in Nederland werkt (samenlevingscontract; zwangerschap (verloskundige/creche etc)
  • Financiële/Juridische problemen

Kortom, wanneer u vragen heeft over Wonen en Werken in Nederland of wanneer u twijfelt over bepaalde zaken, dan help ik u graag.